Logo ontwerp

Waarom een logo laten ontwerpen?

Een logo is het steeds terugkerende visuele element in de huisstijl van een organisatie of bedrijf. Het ontwerp van een logo kan elke vorm hebben. Voor de herkenbaarheid en toepasbaarheid moet een logo zo simpel mogelijk zijn. Een grafisch vormgever drukt met uw logo uit waar het bedrijf voor staat en wat het bedrijf wil uitstralen.

Waarom is de kleur van een logo ontwerp zo belangrijk?

Het menselijk brein herkent eerst de kleurstelling van een logo en daarna de specifieke vorm. Een kleurstelling kun je op alle onderdelen van je organisatie toepassen. Bel nu grafisch ontwerper Joep Geelen voor een uitgebreid en vrijblijvend advies over uw logo ontwerp: 077-7850121

Heb ik een grafisch ontwerper nodig om een logo te ontwerpen?

Nee hoor, iedereen kan logo's maken. Het is wel zo dat ontwerpers veel creatiever zijn om een logo te bedenken dat echt uniek en onderscheidend is. Bovendien zijn ontwerpers in staat om in een simpele logo-vorm exact de identiteit van uw bedrijf uit te drukken. Daarnaast houdt een ontwerper rekening met veel technische zaken zodat uw logo overal goed en exact gereproduceerd kan worden.

Beeldmerk of woordmerk?

Naamlogo’s (woordmerk) lijken simpel maar stralen toch gezag en klasse uit. Ze hebben een nadeel: vaak zijn ze niet zo herkenbaar. Het ‘gevoel’ en identiteit moet puur van de typografie komen en dat lukt maar zelden.

Uniek logo?

Unieke, goed ontworpen logo’s worden steeds belangrijker. Met de introductie van beeldherkenningstechnologie zal het logo worden gezien als de "barcode” van een onderneming. Daarnaast wordt alle communicatie steeds vluchtiger en visueler. Hoe groter de concurrentie, hoe belangrijker dat wordt het dat uw bedrijf zich visueel en grafisch sterk manifesteert.

Waaraan herken je een goed logo ontwerp?

Een logo is als een tophit: enigszins bekend klinken, maar wel met een unieke visuele ‘hook’, een extra dimensie waardoor het blijft hangen. Het logo ontwerp is strak, simpel van vorm, niet te gedetailleerd en zegt meteen waar de organisatie voor staat! Neem nu contact op voor een inspirerend gesprek over uw de vormgeving van uw nieuwe logo!